03-08-2022 17:14:18

Yatırımcılar Dikkat: Kendinizi Solana Güvenlik İhlalinden Nasıl Korursunuz?

Yatırımcılar Dikkat: Kendinizi Solana Güvenlik İhlalinden Nasıl Korursunuz?

Solana ekosistemi, Çarşamba günü ciddi bir güvenlik ihlali yaşadı ve kullanıcılar, Phantom, Slope ve Trust Wallet dahil olmak üzere bir dizi Solana tabanlı sıcak cüzdanda bilgileri olmadan fonlarının tüketildiğini bildirdi.

 

Basında çıkan haberlere göre, Solana halka açık zincirindeki 8.000'den fazla cüzdandan 580 milyon ABD dolarından fazla dijital varlık çalındı. Basın saatine göre saldırı hala devam ediyordu.

 

Kripto endüstrisindeki bu son güvenlik ihlali, önemli bir soruyu yeniden gündeme getirdi: Yatırımcılar güvenlik ihlallerinden kaynaklanan kayıplarını nasıl en aza indirebilir ve varlık güvenliğini sağlamak için hangi cüzdanı seçmeliler?

 

Solana merkezli bir NFT pazarı olan Magic Eden, olayı doğruladı ve kullanıcılara Phantom cüzdanlarındaki herhangi bir şüpheli bağlantı için izinleri iptal etmelerini hatırlattı. Bu arada, sektörde deneyimli birçok kişi, kripto yatırımcılarına kayıpları en aza indirmek ve varlıklarının güvenliğini sağlamak için varlıklarını en iyi borsalara ve ilgili cüzdanlara aktarmalarını tavsiye etti.

 

Dijital varlıkların artan popülaritesi nedeniyle, birçok borsa son yıllarda kullanıcı varlıklarının çalınmasıyla sonuçlanan siber güvenlik saldırılarının kurbanı oldu. Bu tür saldırıların sonuçları genellikle şiddetliydi. Bazı borsalar bir gecede iflas etti ve kullanıcı varlıkları kalıcı olarak kaybedildi. Kripto kışının ortasında, alarmı yükseltmek ve kullanıcıların fonlarını korumak, küresel borsalar için en büyük öncelik haline geldi.

 

Çarşamba günü bir güvenlik uyarısında Huobi Global, güvenlik ekibinin Solana'yı içeren büyük ölçekli bir güvenlik olayı tespit ettiğini ve yasadışı varlıkların girişini zamanında engellemek için adımlar atacağını söyledi. Ayrıca SOL token sahiplerinin sıcak cüzdan tokenlerini Huobi Global'e aktarmaları tavsiye edildi. Huobi Global'in olayla nasıl başa çıktığına bir göz atalım.

Uzun yıllardır dijital varlık endüstrisiyle yakından ilgilenen Huobi Global ekibi, güvenlik olayları konusunda güçlü bir anlayışa sahiptir ve borsanın ve kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bir dizi izleme ve müdahale önlemi formüle etmiştir.

 

Dokuz yıldır hiçbir güvenlik ihlali yaşamadan faaliyet gösteren dünya lideri bir kripto borsası olan Huobi Global, blok zinciri ve cüzdan güvenliği, APT izinsiz giriş önlemleri ve kullanıcı varlık koruması konusunda oldukça deneyimli kişilerden oluşan bağımsız ve profesyonel bir güvenlik ekibine sahiptir.

 

Huobi Global, özel anahtar imza sürecinin güvenliğini sağlamak için sıcak ve soğuk cüzdan ayırma, çoklu imza ve eşik imza teknolojilerini benimser. Huobi Global, sıcak cüzdanlarda saklanmak üzere 1,05 milyar ABD doları değerinde varlık tahsis ederken, kullanıcıların varlıklarının çoğu çok imzalı soğuk cüzdanlarda saklanıyor ve böylece fonların büyük bir kısmı için güvenliği artırıyor.

 

Huobi Global, depolama yeteneklerini korumak için tescilli güvenlik donanımını kullanır. Aynı zamanda, her bir operasyon sürecinin güvenliği, katı spesifikasyon gereklilikleri, süreç standartları, minimum yetki ve çok kişili arka arkaya izolasyon operasyonu gibi çeşitli mekanizmalarla sağlanmaktadır.

 

Dijital varlıkların popülaritesi ile en son Solana güvenlik olayı son olmayacak ve yatırımcılar özellikle bu kripto kışının ortasında cüzdan seçerken dikkatli olmalılar.

 

“Solana'yı içeren en son güvenlik olayı, kripto yatırımcılarının varlıklarını korumak söz konusu olduğunda sürekli tetikte olmaları gerektiğini gösteriyor. Kullanıcılarımızın varlıklarını güvende tutmak, sektörde benzersiz bir güvenlik geçmişine sahip olan Huobi Global'in en büyük önceliğidir. Huobi Group CFO'su Lily Zhang, "Kullanıcılarımızı ve varlıklarını her zaman korumaya hazırız" diyor.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI