24-05-2022 23:01:28 Son Güncelleme: 24-05-2022 23:04:28

Will Smith: Kariyerimi kaybettiğim bir halüsinasyon gördüm!

Bu yıl 94'üncü kez düzenlenen Oscar ödül törenine; Will Smith'in eşi Jada'nın saçlarıyla ilgili espri yapan Chris Rock'a attığı tokat damga vurmuştu. Aktörün, aylardır konuşulan skandal yaşanmadan önce David Letterman'ın programında uyuşturucu madde etkisindeyken gördüğü bir halüsinasyonu anlatması gündem oldu.
Will Smith: Kariyerimi kaybettiğim bir halüsinasyon gördüm!

 

Will Smith, tokat skandalı sebebiyle kariyeri açısından sıkıntıya girmişti. King Richard'daki rolüyle ilk Oscar'ını kazanan yıldız oyuncu, yeni projelerden çıkarılmıştı. Smith; dijital projesi 'Fast and Loose', ünlü 'Bad Boys' serisinin dördüncü halkası ve Smith'in kariyerine altın harflerle yazılan 'I am Legend'in devam filmine veda etmek zorunda kalmıştı.

Ayrıca ünlü ismin geçen yıl yayınladığı otobiyografi kitabının film haklarını satın almak için teklif veren iki dev şirket açık artırmadan geri çekilmişti.

Will Smith, Entertainment Tonight’ın haberine göre; Oscar Ödül Töreni’nde şiddet eğilimiyle dünya basınına damga vurduktan sonra terapiye başlamıştı.

 

Törene damga vuran olaydan sonra düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden de men edilmişti.

Tüm bunların ardından Will Smith'in; Oscar Ödülleri'nde yaşanan skandaldan önce katıldığı, David Letterman'ın dijital bir platformda yayınlanan 'My Next Guest Needs No Introduction' adlı programındaki bir konuşması ortaya çıktı.

53 yaşındaki aktör, programda ayahuasca ekisindeyken kariyerini ve servetini kaybettiği bir halüsinasyon gördüğünü açıkladı.

Smith, konu hakkındaki konuşmasına psikedelik bir deneyime neden olan bitkilerden elde edilen ve Güney Amerika menşeli bir içecek olan ayahuascayı almaktan 'korktuğunu' kabul ederek başladı.

Oyuncu, içeceği araştırdığını söyledikten sonra, "Bunun denemek istediğim bir şey olduğuna karar verdim" dedi. Smith, içeceğin ilk 45 dakika boyunca bir etkisi olmadığını, ancak sonrasında hayal görmeye başladığını anlattı.

Ardından kariyerini kaybettiği halüsinasyonundan bahseden Will Smith, bunu hayatının en korkunç psikolojik deneyimi olarak nitelendirdi.

Aktör, gördüklerini şu şekilde anlattı:

Birdenbire, tüm paramın uçup gittiğini gördüm. Ardından evim ve kariyerim uçup gitti. Kaybolan paramı ve kariyerimi yakalamak için uğraştığımı gördüm, bütün hayatım mahvoluyordu.

Will Smith, sonrasında ayahuasca kullanımında yaygın bir semptom olan kusma ihtiyacını hissettiğini belirtti.

'O olay olduğunda gülmüştü'Chris Rock’ın annesi tokat skandalı hakkında konuştu!Haberi Görüntüle

21 yaşındaki kızı Willow Smith'in, uzaktan, "Baba, yardım et bana! Baba! Nasıl olur da bana yardım etmezsin?" diye seslendiğini duyduktan sonra bu halüsinasyon, Smith için daha da rahatsız edici hale geldi.

Ünlü isim, ayahuasca deneyiminde kendisine eşlik eden şamanın sırtını sıvazlayarak rahatlamasını söylemeden önce, "Anlamıyorum!" diye bağırdığını anlattı.

Smith, "Ama sonra yavaş yavaş paramı umursamayı bıraktım, sadece Willow'a gitmek istedim," diye konuştu ve ekledi:

Evimi ve kariyerimi umursamayı bıraktım.

Oyuncu, "Zihnimde cehennemi yaşamama rağmen tamamen sakindim. Halüsinasyonun etkisinden çıktığımda, hayatımda olan her şeyin üstesinden gelebileceğimi fark ettim. Kaybettiğim her insanla, hayatımda ters giden her şeyle ve evliliğimde olup biten şeylerle başa çıkabilirim. Hayatının bana sunduğu her şeyin üstesinden gelebilirim" ifadelerini kullandı.

Klip, Smith'in halüsinasyonunu gördüğü şeylerin gerçekleşmeyeceğine dair kendine güvence vermeye çalışmasıyla sona erdi.

Sosyal medya kullanıcıları, gündem olan röportajla ilgili, "Bunları anlatması ve sonrasında Oscar'da tam da anlattığı korkusu tarafından ele geçirilmesi çılgınca, "Umarım Will iyidir", "Belki de tokat planlanmıştı. Bu kadar tesadüf fazla" ve "Bu bir halüsinasyon değildi, bir uyarıydı" gibi yorumlar yaptı.

 

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI