28-07-2023 13:51:19

SONGÜL ALCI: YAZIN SAÇLARINIZI DA GÜNEŞTEN KORUYUN!

Yaz aylarında güneş, deniz, havuz gibi pek çok etken saçların yıpranmasına zemin hazırlarken, uzmanlar basit ipuçları ile saç sağlığını korumanın mümkün olduğunu ifade ediyor.
SONGÜL ALCI: YAZIN SAÇLARINIZI DA GÜNEŞTEN KORUYUN!

 

Trawellmed Saç Sağlığı ve Saç Ekimi Kliniği yöneticisi Songül Alcı, yazın saç sağlığını korumak için klinik uzmanlarının en çok önerdiği 6 altın yöntemi paylaştı.

 

Yazın saçları sağlıklı tutmanın en önemli kriterlerinden birinin güneş koruması olduğunu ifade eden Songül Alcı, “Saçlarınızı doğrudan güneş ışınlarından koruyun. Bunun için şapka ya da fular kullanabilirsiniz. Saçlar için özel güneş koruma spreyleri de bulunmaktadır.” dedi.

DÜZENLİ NEMLENDİRMEK SAÇI KORUR.

Saçı nemlendirmenin de saç sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirten Alcı, “Yaz aylarında saçlar kuruyabilir, bu yüzden nemlendirme büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle saçlarınıza düzenli olarak nemlendirici uygulamak önemlidir. Nemlendirici saç maskeleri veya saç kremi kullanabilirsiniz. Doğru şampuan ve saç kremi kullanımı da önemli bir diğer faktör. Saç tipinize uygun şampuan ve saç kremini kullanmanız önemlidir. Yazın saçlarınızı daha sık yıkayabilirsiniz, ama her seferinde saç derinizi kurutacak agresif şampuanlar yerine, daha doğal ve nazik şampuanlar tercih edin.” şeklinde konuştu.

 

ATKUYRUĞU VE SIKI TOPUZLARDAN KAÇININ!

Songül Alcı, saçları korumanın yöntemlerini sıralamaya şu sözlerle devam etti.

“Klor ve tuzlu suya dikkat! Havuz veya deniz suyu saçlarınızı kurutabilir ve hasar verebilir. Bu yüzden yüzdükten sonra saçlarınızı tatlı suyla durulayın ve nemlendirin. Saçlarınızı sıkıca bağlamaktan kaçının. Çünkü sıkı atkuyruğu veya topuzlar saç köklerinize zarar verebilir. Bunun yerine, saçlarınızı gevşek bir şekilde bağlayın. Saçlarını ısıya maruz bırakmayın. Saç kurutma makinesi, düzleştirici veya maşa gibi ısıtıcı araçları yaz aylarında mümkün olduğunca az kullanmaya çalışın. Bu araçlar saçlarınızı kurutabilir ve hasar verebilir.” dedi.

 

SAÇI CANLANDIRAN BAKIMLAR…

Yaz aylarında güneş - havuz öncesi ve sonrasında; Mezoterapi, Kök Hücre, PRP gibi tedavilerle saçların desteklenebileceğini ifade eden Songül Alcı, “Bu ipuçlarına dikkat ederek, saçlarınızın yaz aylarında da sağlıklı ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI