02-06-2022 20:15:50 Son Güncelleme: 02-06-2022 21:04:50

Özel çocuklar için bir araya geldiler

Özgün, Işın Karaca ve Ceyda Düvenci, İzmir Bornova'da bulunan bir eğitim merkezinin açılışına katılarak, kurdele kesti. Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü isimler, otizmli olan özel çocuklar hakkında konuştu.
Özel çocuklar için bir araya geldiler

Serebral Palsi tedavisi gören bir kızı olan Ceyda Düvenci, "Özel çocuklar için bir rehabilitasyon merkezi burası. Devletin sunduğu imkanlardan da faydalanıyorlar. Böyle merkezlerin açılması çok önemli. İçinde birçok branşı barındıran bir kurum. Özel ihtiyaç sahibi bir evladımız olduğunda onu her yere götürmek ve onunla her şeyi yapmak istiyorsunuz. Bu tür merkezler çoğaldıkça insanın içi umut doluyor" dedi.

İzmir'in Urla ilçesinde yaşayan Işın Karaca, "Bugün böyle bir projede yer almaktan dolayı çok gururluyum. Buranın en güzel yanı sıkılan, psikolojisi bozulan ebeveynlere destek vermesi. Benim kızım da disleksi ve bu çocukların hepsi çok akıllı. Asıl engel biz insanlarda çünkü biz koyuyoruz bu engel kotalarını. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız" şeklinde konuştu.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI