21-08-2021 21:44:19 Son Güncelleme: 21-08-2021 21:53:19

Taliban militanları yemeğini beğenmedikleri Afgan kadını ateşe verdi...

Afganistan'dada yönetimi ele geçiren Taliban militanlarının ABD üniformalarıyla dolaşmaya başladığı görüntüler şok etkisi yaratırken, son olarak sırf pişirdiği yemeği beğenmedikleri gerekçesi ile bir kadını canlı canlı ateşe vermeleri dünyayı dehşete düşürdü.
Taliban militanları yemeğini beğenmedikleri Afgan kadını ateşe verdi...

Afganistan'da Taliban dönemi vahşetle başladı.  

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, "Taliban ile siyasi temasımız yok, Taliban'ı tanımıyoruz. Sadece insan hayatını kurtarmak için onlarla operatif temasımız var." dedi.

Vahşetin boyutları dehşete düşürürken, Taliban'ın ölüm mangalarının, ABD ve İngiltere'ye yardım edenlerin peşine düşerken insanları evlerinden çekip çıkararak sokaklarda infaz ettiği bildiriliyor.

Tercümanlar ve diğer destek personeli, aşırılık yanlısı milislerin Kabil'de iktidarı ele geçirmesinin ardından birçok kişi çaresizce Afganistan'dan kaçmaya çalışmasıyla korku içinde yaşıyor.

Batı, acımasız rejimden kaçmak isteyen vatandaşlarını ve binlerce Afgan'ı umutsuzca tahliye etmeye çalışırken, Taliban güçleri yönetimlerini sağlamlaştırıyor.

Önceki gün, bir DW gazetecisinin akrabalarından birinin, Taliban tarafından vurularak öldürüldüğüne dair haberler çıkmıştı.

Afganistanlı eski bir yargıcın aktardığına göre Afgan kadınları komşu ülkelere tabutlarla gönderiliyor. Hayatını kurtarmak için Taliban'dan kaçarak ABD'de yaşayan Najla Ayoubi, militanların Pazar günü anavatanının kontrolünü ele geçirmesinden bu yana kadınlara yönelik korkunç şiddet örnekleri duyduğunu söyledi.

Najla Ayoubi, dün bir kadının ülkenin kuzeyinde, Taliban savaşçıları için kötü yemek pişirmekle suçlandığı için ateşe verildiğini söyledi.

İddiaya göre diğer genç kadınlar ise zorla evlendiriliyor ve cinsel istismara uğruyor. Sky News'a açıklamalarda bulunan eski yargıç, "İnsanları onlara yemek pişirmeye zorluyorlar. Ayrıca o kadar çok genç kadın var ki... Son birkaç hafta içinde komşu ülkelere tabutlar içinde gönderildiler." dedi.

Najla Ayoubi, Taliban savaşçılarının aileleri genç kızlarını militanlarla evlendirmeleri için zorladıklarını söyledi ve ekledi: "Bütün bu vahşeti gördüğümüzde, kadınların çalışması gerektiğini düşündükleri vaadi anlamsız kalıyor."

Taliban, önceki gün düzenledikleri ve dünyanın kilitlendiği basın toplantısında, kadın haklarına saygı göstereceklerini, çalışmalarına ve eğitim görmelerine izin vereceklerini söylemişti.

MİLLİYET

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI