13-05-2022 23:23:06

Melek Mosso kimdir, gerçek adı nedir? Melek Mosso kaç yaşında, nereli, şarkıları neler?

Melek Mosso adı ile bilinen genç şarkıcının gerçek adı ise Melek Davarcı'dır. Sanatçı, müzik öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Eğitim dönemi boyunca da korist ve solist olarak çalışmalar yürüttü. Çeşitli müzik aletlerini başarı ile kulanan Mosso, Yıldız Tilbe'nin 'Vursalar Ölemem' şarkısını yeniden yorumlayarak dikkatleri üzerine çekti. Peki, Melek Mosso boyu ve yaşı kaç?
Melek Mosso kimdir, gerçek adı nedir? Melek Mosso kaç yaşında, nereli, şarkıları neler?

Melek Mosso hayatı ve şarkıları, sevenlerinin gündeminden yer alıyor. Şarkıcı, 1988 yıllında Kayseri'de doğdu ve tüm eğitimini de müzik üzerine aldı. Ardından internet ortamında yorumlamalarıyla dikkat çeken Mosso, ilk şarkısını 2018 yılında çıkardı. Farklı dizilerin şarkılarını da seslendirmiş olan Melek Mosso aslen nereli?

MELEK MOSSO KİMDİR?

Mosso, 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Müziğe ilk bestesini 7 yaşında yaparak başladı. Dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti. Lise döneminde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. Eğitimi süresince korist ve solistlik yaptı.

Eğitimini tamamladıktan sonra geldiği İstanbul'da Kadıköy - Beşiktaş hattında müzik yaparak tanınırlığını arttırdı. Ayrıca piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri vererek, müzik eğitimi almak isteyen öğrencilerini konservatuvar sınavlarına hazırlayan Mosso, çeşitli Müzik Yarışmalarına katılarak ödüller kazandı. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans gösterdi.

Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" isimli şarkısını yeniden yorumladığı video 100 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaştı. Çukur için yapılan "Hiç Işık Yok" isimli şarkısında No.1'e eşlik etti. 2018 yılında söz ve müziğini kendisinin yaptığı teklisi "Kedi" ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer aldı.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI