07-09-2021 20:34:17

Kripto Borsasında 240 bin dolar 4 dakika içinde buharlaştı...

Kripto Borsasında 240 bin dolar 4 dakika içinde buharlaştı...

Platformlarının bir gecede kapatılması ve geride binlerce mağdurun kalmasıyla gündeme gelen kripto para borsalarıyla ilgili sorunlar devam ediyor. Son olarak kripto para cüzdanına 240 bin dolar aktaran bir kişi bu paranın buharlaştığını öne sürerek savcılığa başvurdu. İlgili kripto para borsası ise kendilerinden kaynaklanan bir güvenlik açığı olmadığını savundu.

240 bin dolar 4 dakika içinde buharlaştı. Şirketin cevabı; "Hırsızı bulmak imkansız" oldu. Kripto para mağduriyetlerine bir yenisi daha eklendi. Kripto para borsalarına ilişkin yasal düzenleme beklenirken şikâyetler de giderek artıyor. İddiaya göre son mağduriyet ise işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance Türkiye'de yaşandı.

Bir kullanıcının hesabına yatırdığı 240 bin dolar 4 dakika içinde buharlaştı. İlk olarak hizmet aldığı borsaya şikayetini ileten mağdur; "Çekim işlemi için gerekli doğrulama kodları girilmiş bu nedenle hırsızı bulmak imkânsız" yanıtını aldı.

Savcılığa başvuran kullanıcı, ilgili ilgili kripto para borsasının bilgisayar ve programlara ilişkin arama ve el koyma talebinde bulundu.
Ayrıca tanımlı e-posta adresine doğrulama kodunun gönderilip gönderilmediğinin sorulması istedi.

CNN TÜRK

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI