21-01-2024 14:14:43

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik kimdir?

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik kimdir?

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik kimdir?

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, 1978 yılında Malatya Hekimhan ilçesinde doğdu. İlkokulu köyde bitirdi, Ortaokulu Malatya merkezde bitirdi, liseyi Malatya listesinde okudu.

 1997 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp fakültesine girdi ve 2004 yılında mezun oldu.

Dr. Hamit Çelik, Gümüşhane'de mecburi hizmetini yaptı. 2007 yılında askerlik görevini yaptı. 2008 yılında İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 1 yıl dahiliye uzmanlığı yaptı. 2009 yılında Çanakkale'de 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ihtisasına başladı.

Dr. Hamit Çelik, 2011 yılında Kalp krizi sonrası ölüm halinde olan birkaç hastaya referans dışı müdahaleler yaparak hastaları 4-5 saat müdahaleden sonra hayata döndürmeyi başardı. O dönem basında çıkan haberlerle “Ölüyü dirilten doktor” olarak lanse edildi.

Dr. Hamit Çelik, 2012 yılında kardiyoloji uzmanlığı tezini hazırladı. “Kalk ritim bozukluklarına bağlı pıhtı oluşması” tez konusu ve bu alanda yaptığı çalışma Avrupa ve dünyada tek çalışma özelliğini taşıyor.  

Dr. Hamit Çelik, 2013 yılında kardiyoloji ihtisasını tamamladıktan sonra, Edirne Uzunköprü'de mecburi hizmet görevini yerine getirdi. 2015 yılında İstanbul'da özel Kardiyoloji Polikliniğinde çalıştı. 2019 yılında Gaziosmanpaşa Avrupa Şafak Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı olarak çalıştı.

Dr. Hamit Çelik, 2020 yılında dünyada ilk defa ilaçsız bir tedavi olan “Su Diyet Tedavisini” geliştirdi.

2023 yılına kadar yaklaşık 23 bin hastaya ilacı bıraktırdı ve kalıcı olarak kronik hastalıklarını iyileştirerek, kalıcı olarak zayıflattı.

Dr. Hamit Çelik, 2014 yılından bu yana gerek televizyon programlarında gerek, haber kanallarında gerekse de sosyal medyada çok aktif bir şekilde sıra dışı bilgileri ile gündem yaratıyor.

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI