13-06-2022 17:33:27

İzmir'de motokuryeler akaryakıt zamlarını protesto etti

İzmir'de akaryakıta gelen zamları protesto eden motokuryeler, konvoy oluşturup korna çalarak "Zamlara hayır" sloganı attı. Önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir eylem yapacaklarını belirten Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, "Şu an 180 liraya 7 litrelik küçük depo doluyor. Önceden 40-45 liraya doluyordu." dedi.
İzmir'de motokuryeler akaryakıt zamlarını protesto etti

İzmir'de çalışan motokuryeler bugün Karşıyaka sahil yolunda akaryakıta yapılan zamları konvoy oluşturarak protesto etti. "Zamlara hayır" sloganı atarak dolaşan motokuryelere diğer araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

DAHA BÜYÜK BİR EYLEM YAPACAKLAR

Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, gelecek günlerde daha geniş kapsamlı bir eylem yapmayı planladıklarını söyledi.

"ZAMLAR İŞSİZLİĞİ DE ARTIRDI"

İzmir'deki motokuryelerin yüzde 80'inin şahıs şirketi kurup kendi motosikletiyle çalıştığını belirten Akgül, şöyle konuştu:

"Firmalar kaza, ceza gibi birçok sorumluluğu üzerinden atmak için kendi motosikleti olanlarla çalışıyor. Dolayısıyla akaryakıt zammı direkt motokuryeyi etkiliyor. Şu an 180 liraya 7 litrelik küçük depo doluyor. Önceden 40-45 liraya doluyordu. Gün boyu bir depodan fazla kullanıyoruz. Firmalar da beş kişinin işini üç kişiye yüklüyor. Bu zamlar motokuryeler arasında işsizliği de artırdı."

ANKA
  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI