02-02-2024 12:20:44

İstanbul'da en çok fiyat artışı köprülerde, en çok düşüş ise gömlekte oldu

İstanbul'da ocak ayında fiyatı en çok artan ürün köprü geçiş ücreti olurken en çok ucuzlayan ürün ise gömlek oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı verilerde köprü geçiş ücretindeki artış yüzde 76,74 olarak gerçekleşirken gömlek fiyatındaki düşüş ise yüzde 13,92 olarak ölçüldü.
İstanbul'da en çok fiyat artışı köprülerde, en çok düşüş ise gömlekte oldu

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) açıkladığı verilerde İstanbul'da ocak ayında en çok fiyat artışı köprü geçiş ücretinde yaşandı. Kentte yüzde 13,92'lik düşüşle en çok ucuzlayan ürün ise gömlek oldu.

İTO, piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla geçen ocak ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 158'inin perakende fiyatı artarken, 30 ürünün fiyatı düştü, 54 ürünün fiyatı ise değişmedi.

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİNDE YÜZDE 77'LİK ARTIŞ

Ocak ayında ulaştırma harcamaları grubunda yer alan köprü geçiş ücreti yüzde 76,74 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin bazıları; sağlık harcamaları grubundan yüzde 56,39 ile diş tedavi ücreti, yüzde 49,11 ile kapıcı ücreti, yüzde 45,12 ile şehirlerarası otobüs bilet ücreti, sağlık harcamaları grubundan yüzde 38,14 ile röntgen çekim ücreti, yüzde 37,60 ile laboratuvar tahlil ücretleri, gıda harcamaları sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 34,16 ile yeşil soğan ve yüzde 33,47 ile kıvırcık salata oldu.

GÖMLEK FİYTALARINDA DÜŞÜŞ

Ocak ayında giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler; giyim harcamaları erkek giyim alt grubundan yüzde 9,04 ile takım elbise, yüzde 8,17 ile ceket, gıda harcamaları grubundan yüzde 7,46 ile portakal, erkek giyimi alt grubundan yüzde 6,10 ile palto ve kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 4,67 ile otel oda konaklama ücreti oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI