12-05-2022 21:08:59

En güzel Cuma mesajları resimli 2022: Farklı, ayetli, hadisli ve dualı cuma mesajı seçenekleri ve cuma sözleri

Hayırlı cumalar! Cuma akşamı mesajları, mübarek günün hemen öncesinde aranıyor. Sevdiklerinize, eşe-dosta, akrabaya SMS ile göndermek üzere ve sosyal medyada paylaşılmak için farklı, yepyeni cuma mesajları haberimizde. Resimli, yazılı, uzun - kısa 2022 cuma mesaj ve sözleri, duaların kabul olduğu bugünde öne çıkıyor. İşte, 13 Mayıs en yeni cuma sözleri...
En güzel Cuma mesajları resimli 2022: Farklı, ayetli, hadisli ve dualı cuma mesajı seçenekleri ve cuma sözleri

En güzel cuma mesajları, uzakta ve yakında olan sevdikleriniz için en iyi seçenek! Birbirinden farklı ve güzel mesajlar, sözler, cuma namazından hemen önce sorgulanıyor. Her hafta ayrı bir coşku ile karşılanan cuma gününde, cemaat camilerde biraraya geliyor. İlk olarak müslüman alemi, resimli-anlamlı cuma mesajları ile yakınlarını mutlu ediyorlar.

CUMA MESAJLARI RESİMLİ, ANLAMLI, DUALI

Ey Nefsim Şeytana Yem Olmak mı Yoksa Cennette Gül Olmak mı Niyetin, Bırak Yakamı Secde Edeyim Sen Huzura Er, Ben İmanla Öleyim. Hayırlı Cumalar.

Allah'ım... Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat... Hayırlı Cumalar..

Hayırlı Cumalar. Allah’ım; bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar.

Bu dünya fani sakın güvenme, giden gelmez, gelen durmaz, Allah sevgisi gönülden çıkmaz, gönlünüz iman mekanınız cennet olsun, hayırlı Cumalar…

Gül sevginin tacıdır, her bahar gül taçlanır. O Gül ki Muhammed'i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu, sevgi dolu nice Cumalara. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.

Allah herkesin gönlüne göre versin çok adaletli bir duadır..! Umudunuz daim, dualarınız kabul olsun güzel insanlar. Hayırlı Cumalar

Huzuruna kabul edip, namaz kılabilecek akıl, iman, şuur, sağlık, imkan veren Şânı Yüce Rabbimize Hâmd'û senâlâr olsun.. cumamız mübarek olsun.

Ya Rab… Hesap günü amel defterlerimizi sağ tarafımızdan ver… Solumuzdan ve arkamızdan verip bizi mahcup eyleme. Amin! Hayırlı Cumalar.

Asırlar boyu bizi bir arada tutan, kardeş kılan merhamet ve hoşgörüden ayrılmamak temennisiyle… Hayırlı Cumalar.

Ey Rabbimiz! Bu gün edeceğimiz dualarımızı kabul et ve bizi Makam-ı Mahmud"a komşu olmaya mazhar olanlardan eyle. Hayırlı Cumalar.

Cennet bahçelerinin gülleri yüzünüze, bülbüllerin nameleri dilinize, Allah'ın sevgisi gönlünüze ve bu güzel günün bereketi üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar.

Allah’ım! Geçmiş ve gelecek, gizli ve açık bütün günahlarımı bağışla! Benim ilâhım Sensin. Senden başka ilâh yoktur. (Buhârî, Tevhîd, 35) Hayırlı cumalar.

Allah’ım! Cehenneme götüren fitneden, cehennemin azabından, zenginliğin ve yoksulliğin şerrinden sana sığınırım. (Ebu Dâvûd, Vitr, 32.) Cumanız mübarek olsun.

AYETLİ, FARKLI CUMA MESAJI SEÇENEKLERİ

Şükür ki karanlığın aşan Cuma’ya ulaşan dualarınız var. Hayırlı Cumalar.

Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı Cumalar.

Gözlünüzden geçen tüm duaların kabul olma dileğiyle, hayırlı Cumalar.

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem diyen Sevgilinin ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile. Hayırlı cumalar dilerim.

Nice erler vardır ki, ne ticaret ve ne de alışveriş Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan, zekat vermekten alıkoyar…. Nur 37. Ayet-i Kerime

Sabreyle gönül, sabırsız olma. Cümleyi gönülle yar eden vardır. Darda kaldım diye umutsuz olma, Yok iken dünyayı var eden vardır.

Üzerine güneşin doğduğu En hayırlı gün Cuma günüdür Nasiplenenlerden olmak duâsıyla... Hayırlı Cumalar...

Kıyamet o gün kopacaktır. Allah’a yakın hiçbir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın. (Buhari, İ. Ahmed)

Sevaplar içinde cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de, cuma günü ve gecesinde işlenilenden daha kötüsü yoktur. (Ramuz) Cuma günü günah işlemeden geçerse, diğer günler de selametle geçer. (İ.Gazali)

Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı. (Müslim, Cum’a 17, 18) Cumanız mübarek olsun.

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah’ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberimizin (sav) şefaati üzerinize olsun… Hayırlı Cumalar…(Hadis-i Şerif, Ebu Davud, Nesei, Tirmizi, İbni Mace)

Cuma günü “Sen’den başka hiçbir ilâh yoktur. Ey Hannân, ey Mennân, ey gökleri ve yeri en güzel şekilde yaratan, ey Celâl ve ikrâm sâhibi!” duası okunur ise Allah(C.C) okuyan kişiye muhakkak karşılığını verir.

Bazı müminler cennete hasret yaşar. Bazı müminler de vardır ki cennet onları hasretle bekler. Cennetin hasrete beklediği müminlerden olmak duasıyla, hayırlı cumalar.

İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, Yaşadığı Anın Şikayetçisidir! ALLAH bizi şikayet değil Şükredenlerden eylesin. (Amin) Hayırlı Cumalar.

En faziletli günlerden biri de Cuma günüdür” buyurmuş ve bu günde kendisine çok salât ü selâm getirilmesini istemiştir. (İbn Hıbbân, Ed”ıye, No: 910)

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI