25-05-2022 12:05:13 Son Güncelleme: 25-05-2022 16:17:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi heyecanlandırmıştı! Uzaya gitmek için 31 bin kişi başvuru yaptı -

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazartesi günü sarf ettiği "O vakit geldi, milli uzay programımız çerçevesinde 1 Türk vatandaşımızın uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz." sözlerinin ardından başvurular başlamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu ana kadar 31 bin kişinin başvuru yaptığı açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi heyecanlandırmıştı! Uzaya gitmek için 31 bin kişi başvuru yaptı -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Kabine toplantısı sonrasında bir Türk vatandaşının uzaya gönderilme sürecinin resmen başladığını "Evet artık o vakit geldi" sözleriyle duyurdu. Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu'nun, Milli Uzay Programı kapsamında belirlenen 10 hedeften biri olduğunu ve bir Türk vatandaşının, gerekli eğitimleri aldıktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderileceğini belirten Erdoğan, adaylarda aranacak özellikleri de tek tek saydı.

 

"31 BİN KİŞİ BAŞVURDU"

Milyonları heyecanlandıran haber sonrasında başvurular başladı. Bugün bir etkinlikte konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı" dedi.

ADAYLARDA ARANACAK GENEL KOŞULLAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

BAŞVURU YAPMAK İÇİN HANGİ SAĞLIK KRİTERLERİ GEREKİYOR?

Her iki gözde doğal olarak veya gözlük/kontakt lens ile düzeltme sonrası %100 (Snellen 20/20) görme keskinliğine sahip olmak,

 

Haberler.com 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Mustafa Varank, Uzay, Güncel, Haberler

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI