12-05-2022 21:09:00

Ay tutulması ne zaman, saat kaçta 2022? Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenecek mi, burçlara etkileri neler?

Kanlı Ay Tutulması tarihi ve saati, ilgilenenler tarafından sorgulanıyor. 2022 yılının ilk Ay tutulması olarak bilinen Kanllı Ay Tutulması, Ay'ın Dolunay evresinde, Ay tutuması sırasında gerçekleşir. Kanlı Ay Tutulması 2022 ne zaman, saat kaçta olacak?
Ay tutulması ne zaman, saat kaçta 2022? Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenecek mi, burçlara etkileri neler?

Ay tutulması, yıl içerisinde bir kaç defa gerçekleşiyor. 2022'nin ilk tutulması Kanlı Ay Tutulması için ise geri sayım başladı. Söz konusu tutulmanın etkisinin 6 ay süre ile sürmesi bekleniyor. Burçları da yakından ilgilendiren Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den görülecek mi?

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN, ST KAÇTA?

Senenin ilk tutulması Kanlı Ay tuulması 2022 yıllında, Türkiye saati ile 16 Mayıs 07:13'de gerçekleşecek. Tutulmanın etkilerinin ise 6 ay sürmesi bekelniyor. Burçları de ilgilendiren Kanlı Ay, sabit burçları etkileyecek. Kararlarımızı ve bakış açılarımızı değiştirmesi beklenen etkiler arasında.

KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

Kanlı Ay Tutulması'nın canlı olarak izleneceği bölgeler arasında Türkiye yer almıyor. Bu olağanüstü olaya tanıklık etmek isteyenler Türkiye'den izleyemeyecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay'ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay'ın, Dünya'nın ve Güneş'in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine ulaşır.

 

 

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI