12-08-2021 21:53:26

Selde can kaybı 17'ye çıktı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki selde 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Selde can kaybı 17'ye çıktı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketine 4644 personel, 19 helikopter ve 24 botla müdahale edildiğini duyurdu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Ağustos Cumartesi günü yapılması planlanan AKP'nin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin de ertelendiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kastamonu'da 15, Sinop'ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da ise kayıp 1 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

AFAD, Batı Karadeniz'de etkili olan aşırı yağışlar sonucunda Bartın'ın Ulus ilçesi, Kastamonu'nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop'un Ayancık ilçesinin selden etkilendiğini bildirdi.

Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valilikleri teyakkuza geçirildi.

Selden etkilenen bölgelerde yaşayanlar güvenli bölgelere tahliye edildi. Ayancık Devlet Hastanesi de bölgede tahliye edilen yerler arasında.

AFAD, Bartın genelinde 4 köye, Kastamonu genelinde 180 köye ve Sinop'ta da Ayancık ve Türkeli ilçelerine bağlı 87 köye elektrik verilemediğini aktardı.

Bazı alanlarda su yüksekliğinin 3-4 metreye ulaştığını ve yağış miktarının yer yer 300 kilogramın üzerinde olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Çarşamba günü haber alınmayan yerlerin olduğunu açıklamıştı.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI