24-05-2022 23:01:45 Son Güncelleme: 24-05-2022 23:02:45

Amber Heard-Johnny Depp davasında uzmanlar konuştu

ABD'li aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı dava, iki günlük hafta sonu arasının ardından yeniden başladı. Uzman isimler, ikilinin psikolojik durumları, kariyerleri ve Depp'in parmağının ucunun koptuğunu söylediği kavga hakkında görüşlerini belirtirken, aktörün eski sevgilisi Kate Moss'un önümüzdeki günlerde tanık olarak dinleneceği iddia edildi.
Amber Heard-Johnny Depp davasında uzmanlar konuştu

2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başlayan Johnny Depp ve kendisinden 23 yaş küçük Amber Heard'ün ilişkileri önce nikah masasına, ardından da Hollywood'un en uzun süreli hukuk savaşına uzandı.

Johnny Depp'in eski karısı Amber Heard'a karşı açtığı 50 milyon dolarlık iftira davasında altıncı ve son haftaya girildi. Bu sabah Virginia'daki kürsüde ilk olarak; kurul onaylı bir el cerrahı olan Dr. Richard Moore, Johnny Depp'in parmağının kesilmesi hakkında uzman görüşünü sundu.

 

 

KESİLEN PARMAKLA İLGİLİ UZMAN GÖRÜŞÜ

Jüri üyelerine, Johnny Depp'in kanlı parmağının, parmak ucunun bir parçasının eksik olduğu ancak tırnağının sağlam göründüğü fotoğrafları gösterildi. Moore, fotoğraflara dayanarak, Depp'in Mart 2015'te Avustralya'da Heard tarafından fırlatılan bir votka şişesi nedeniyle parmağının ucunu kaybetmiş olamayacağını söyledi.

Dr. Moore, aktörün yaralanmasıyla ilgili açıklamasının, çekilen fotoğraflara uymadığını da sözlerine ekledi.

Ortopedi cerrahı Dr. Richard Moore, Depp'in parmağına gömülü hiçbir cam parçasının bulunmadığını ve parmağın başka bir yerinde herhangi bir kesik belgelenmediğini kaydetti.

Moore, fotoğraftaki yaralanmanın, aktörün anlattığı şekilde gerçekleşen bir cam şişesinin fırlatılmasında oluşacak hasar ile tutarsız olduğunu ve meslek hayatında hiç böyle bir yaralanmaya tanık olmadığını açıkladı.

Ardından, Depp'in parmağının birkaç röntgeni jüriye gösterildi ve parmağındaki ezilmiş kemikler görüldü.

Johnny Depp'in avukatı Camille Vasquez ise, aktörü hiçbir zaman tedavi etmeyen veya elini şahsen muayene etmeyen Moore'un, fırlatılan içki şişesinin bu yaralanmaya neden olabileceğini reddedemeyeceğini söyledi. Moore, buna karşılık, "Görüşüm, Depp'in ifadesinde açıkladığı şekilde gerçekleşen olayın, bu yaralanmaya neden olamayacağıdır" diye yineledi.

Vasquez, Dr. Richard Moore'un, aktörün yaralanmasıyla ilgili, Avustralya'da yer alan evdeki olay yeri fotoğraflarını incelemeden fikir belirttiğini dile getirdi.

Amber Heard ifade vermeye devam etti'Onu korumaya çalıştım'Haberi Görüntüle

Sonrasında Amber Heard tarafından çağrılan ve bir psikiyatrist olan Dr. David Spiegel, Johnny Depp'in 'yakın partner şiddeti faili' olan biri için tutarlı davranışlara sahip olduğunu söyledi.

Uzman, ayrıca Depp'in film çekimleri sırasında kendisine repliklerinin söylenebilmesi için bir kulaklık kullandığı iddiasının, bilişsel gerilemenin veya önemli miktarda uyuşturucu ve alkol kullanımından kaynaklanan bozulmanın bir işareti olabileceğini doğruladı.

Spiegel, "Bir ders anlatıyor olsaydım ve söylemem gerekenler bir kulaklıkla bana aktarılsaydı, bunun bilişsel bir eksiklik olduğunu düşünürdüm" dedi ve olayın "sıra dışı" olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Bunun üzerine ünlü ismin avukatı Wayne Dennison, psikiyatriste, "Marlon Brando'nun zamanında kulaklık kullanıp kullanmadığını biliyor musunuz?" diye sordu. Merhum aktörün, filmlerinde repliklerini söylemek için kulaklıktan yardım aldığını biliniyor.

Dr. Spiegel, bu soruya, "Marlon Brando ölmedi mi?" diye karşılık verdi. Avukat, bunu "Evet" diyerek cevapladı. Spiegel ise, "O zaman cevap hayır, artık kullanmıyor" yanıtını verdi.

Johnny Depp'in bu yanıt karşısında başını ellerinin arasına aldığı görülürken, Dennison, "Hayır, geçmiş zamandan bahsettim efendim" dedi.

 

Spiegel sonrasında jüriye, tüm bunların yanında Johnny Depp'in kıskançlık, empati eksikliği ve kırılgan özgüven gibi özellikler sergilediğini söyledi.

Uzman tanık ayrıca, Amber Heard'ün daha önce Johnny Depp'in tanığının iddia ettiği gibi sınırda (borderline) kişilik bozukluğuna değil, hırpalanmış kadın sendromuna sahip olduğunu açıkladı.

Spiegel, hırpalanmış kadın sendromunun (aynı zamanda 'hırpalanmış kişi sendromu' olarak da adlandırılır), Heard'ün Depp ile olan ilişkisinden kaynaklanan travma sonrası stres bozukluğunun bir alt türü olduğunu söyledi.

 

Ardından Amber Heard'ün avukatı Elaine Bredehoft, günün son tanığı olan eğlence sektörü danışmanı Kathryn Arnold'a, Johnny Depp'in kariyerindeki gerilemeye neyin sebep olmuş olabileceğini sordu. Arnold, şu şekilde cevap verdi:

Düzensiz davranışlar, gecikme, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında konuştuk. Ve davaların gerçekten büyük bir etkisi oldu... Çünkü Johnny Depp'in yaptığı her şey, halk tarafından biliniyor.

Arnold, bu sözlerinin üzerine; Depp ne zaman dava açsa, bunun düzensiz davranışlar, aile içi şiddet, uyuşturucu ve alkol, ve hatta para harcama alışkanlıkları da dahil olmak üzere çeşitli meselelere ışık tuttuğunu açıkladı.

 

Kathryn Arnold ifadesinde, "'Aquaman', Amber Heard'ün yıldızının parladığı film olmalıydı, ancak tam tersine kariyeri düşüşe geçti" dedi.

Arnold, 2018 süper kahraman filmi hakkında, "Heard'ün sadece iyi bir oyuncu olduğu için değil, aynı zamanda DC Comics'in en başarılı filminde yer aldığı için dünyaca ünlü olduğu andı. Kariyerinin yükselişe geçmesi için olağanüstü bir andı" diye konuştu.

Kathryn Arnold, Johnny Depp'e yönelik şiddet iddialarıyla ilgili olumsuz propagandanın, Heard'ün kariyer beklentilerine zarar verdiğini söyledi ve ekledi:

Amber Heard ne zaman bir yerde görünse, sosyal medyada karalama kampanyası yeniden başlıyor.

Arnold, Heard'ın gidişatını Gal Gadot, Ana De Armas ve Zendaya gibi diğer ünlülerle karşılaştırdı ve Depp'le olan halka açık davası olmasaydı, kariyerinin onlarınkiyle aynı olacağını söyledi.

Eğlence sektörü danışmanı, ayrıca 'Aquaman'in başrol oyuncusu Jason Momoa'nın, aktrisin serinin ikinci bölümündeki rolünü korumasına yardımcı olduğunu da açıkladı.

Arnold, Momoa ve filmin yönetmeni James Wan'ın, Heard'ün projede devam etmesi için kararlı olduğunu ve ikilinin aktrisi savunduğunu dile getirdi.

Johnny Depp'in koruması açıkladıYatağındaki dışkı eski eşi Amber Heard'e ait!Haberi Görüntüle

Arnold, Heard ve Johnny Depp'in saat 17:30 sularında sona eren davanın 20'inci günündeki son tanıktı. Dava, ertesi gün kaldığı yerden devam edecek.

The Post'un haberine göre; Johnny Depp'in Amber Heard aleyhindeki hakaret davasında, çarşamba günü manken Kate Moss tanık kürsüsüne çıkacak.

 

 

Depp ile avukatı; birkaç hafta önce Heard, ifadesi sırasında Moss'u aniden gündeme getirip, aktörün İngiliz modeli merdivenlerden aşağı ittiğine dair bir söylenti duyduğunu söylediğinde sevinmişti.

Moss'un isminin yeminli ifadede geçmesi, kendisinin ifade vermek için çağrılmasına yardımcı olmuş oldu.

27 Mayıs Cuma günü kapanış konuşmalarının yapılmasının ardından, jüri Heard ve Depp'in kaderini belirleyecek müzakerelere başlayacak.

 

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI