13-08-2022 23:05:56 Son Güncelleme: 13-08-2022 23:09:56

32 yıl sonra ortaya çıktı: Şimdiye kadar çekilmiş en net UFO fotoğrafı!

Ağustos 1990'da iki genç şef, İskoçya'daki Carigorms yakınlarında yürürken UFO olduğunu düşündükleri bir şeyi fotoğrafladılar ve fotoğrafları bir gazeteye götürdüler. Gazete onları Savunma Bakanlığı'na iletti. Ardından hem fotoğraflar hem de iki genç şef ortadan kayboldu. Şimdiyse, 32 yıl sonra, fotoğraf ortaya çıktı.
32 yıl sonra ortaya çıktı: Şimdiye kadar çekilmiş en net UFO fotoğrafı!

4 Ağustos 1990'da iki genç adam, İskoçya'daki Cairngorms Ulusal Parkı'nın hemen dışında, güzel bir Highland Perthshire kasabası olan Pitlochry'de bir otelde şef olarak çalışıyorlardı. Sıcak mutfakta geçen uzun bir günün ardından, akşam saat 21.00'de, yürüyüş yapmak için 20 kilometre kuzeye, Cairngorms'un kenarında bir nokta olan Calvine'e gittiler. Yaklaşık 100 fit uzunluğunda, üstlerindeki gökyüzünde sessizce süzülmekte olan devasa, sağlam, elmas şeklinde bir nesne gördüklerinde fazla uzaklaşmamışlardı. Dehşete kapılarak bazı çalıların arasına saklandılar ve yukarı baktılar.

TARİH YAZAN ALTI FOTOĞRAF

Dakikalar sonra, kuzeye giden bir jet uçağının sesini duydular: 1990'da, Fife'daki RAF Leuchars, Rus saldırgan uçaklarını durdurmak için 24 saat beklemede olan iki Tornado avcı filosuna sahipti. Jet uçağı geri geldi ve kendi rotasına dönmeden önce, sanki pilot da tanımlanamayan nesneyi görmüş ve daha yakından bakmak için geri dönmüş gibi, 'nesneyi' çevreledi. Sonunda iki adam kameralarını saklandıkları yerden çıkardılar ve altı tane fotoğraf çekti. Bu noktada, nesne dikey olarak yukarı doğru fırladı ve gökyüzüne doğru kayboldu.

ÇEKTİKLERİ FOTOĞRAFI GAZETEYE YOLLADILAR AMA...

UFO gördüklerinden neredeyse emin olan şefler, çektikleri fotoğrafı İskoçya'nın önde gelen gazetelerinden Daily Record'a gönderdi. Ancak konuyla ilgili herhangi bir haber haber yayınlanmadı. Gazete, fotoğrafları vakit kaybetmeden Savunma Bakanlığı'na iletti. Sonra fotoğraflar ortadan kayboldu; iki genç şefle birlikte. Şimdiye kadar...

ŞİMDİYE KADAR ÇEKİLENLERİN EN İYİSİ

Şimdiyse ilk kez, o kayıp resmi ortaya ortaya çıkıyor. Savunma Bakanlığı yetkililerinden birinin, "şimdiye kadar çekilmiş en muhteşem UFO fotoğrafı" olarak tanımladığı fotoğraf, tanımlanamayan uçan cisimlerin kanıtı olarak kabul edilen görüntüler arasında en net olanı.

 

'Gizlilik endişeleri' nedeniyle tanıkların adlarının 2076'ya kadar 54 yıl daha mühürlenmesini isteyen Savunma Bakanlığı ve Ulusal Arşiv, fotoğrafı saklamak için ellerinden geleni yaptı ve orijinalini yayınlamadı.

32 YIL BOYUNCA SAKLADI

Gizemli 'Calvine dosyası'nın hikayesi yıllar boyunca dolaşmaya devam etti. Dosyaya ve UFO'yu fotoğraflayan adamlara ne olduğu bir bilmece olarak kaldı. Ta ki David Clarke, Daily Mail gazetesi için yaptığı araştırmada, o geceden sonra genç şeflerden biriyle konuşan ilk yetkili olan emekli RAF memuru Craig Lindsay'yi bulmayı başardı.

Lindsay, gazeteci David Clarke ile konuşmaya istekliydi ve hepsinden heyecan verici olanı, o gün protokolü bozmuş ve görüntünün bir kopyasını, negatifler de dahil olmak üzere sakla ve tüm dosyayı saklamıştı. 83 yaşında ve hala İskoçya'da yaşıyordu, gizli kopyayı 32 yıl boyunca masasında saklamıştı. Lindsay, "30 yıldan fazla bir süredir birinin bu konuyla ilgili iletişime geçmesini bekliyordum" dedi.

ANALİZ EDİLDİ: SAHTE DEĞİL

Renkli kağıda basılmış siyah beyaz bir fotoğraf, ağaçlar ve çitler sanki fotoğrafçı bir panik anında çekmiş gibi biraz bulanık görünüyor. Bu detaylar hikayeyle tutarlı. Kamera, çerçevenin ortasındaki tuhaf elmas şeklindeki nesneye odaklanmış. Başka bir dünydan gelmiş gibi duran bi cisim, herhangi geleneksel bir uçaktan farklı. Birçok insanın şimdiye kadar gördüğü en iyi UFO fotoğrafı olduğu aşikar.

 

Fotoğraf, Sheffield Hallam Üniversitesi'nde fotoğrafçılık alanında kıdemli bir öğretim görevlisi olan Andrew Robinson tarafından analiz edildi. Sonuç olarak, nesnenin kesinlikle kameranın önünde olduğu, yani post prodüksiyonda üretilmiş bir sahte olmadığı ortaa koyuldu.

Orduda on yıl geçirmiş, pragmatik ve mantıklı eski bir yetkili olan Lindsay, görüntünün ve o gün konuştuğu korkmuş adamın gerçek olduğuna ikna olmuştu. Önceleri Resmi Sırlar Yasası'nı ihlal etmekten korkuyordu. Ancak 32 yıl boyunca kendisine söyleneni yaptıktan ve sessiz kaldıktan sonra artık gerçeğin ortaya çıkmasını istedi.

"İskoçya'da basın görevlisi olarak birçok UFO haberiyle uğraştım. Ama çoğu sadece gökyüzündeki ışıklardı. Bunun farklı olduğu belliydi. Ne tür bir ses çıkardığını sorduğumda adam, 'Hiç ses çıkarmadı' dedi. O zamana kadar pek ciddiye almıyordum ama sessiz olduğunu söyleyince, bir anda sessiz olduğunu bildiğim hiçbir uçak olmadığını fark ettim.'

PENTAGON RAPORU YAYINLADI

Pentagon, geçtiğimiz haziran ayında gözlemledikleri cisimlerin bir açıklaması olmadığını duyuran bir UFO raporu yayınladı. Pentagon raporunda, 2004'ten bu yana askeri pilotların gördüğünü söylediği onlarca Tanımlanamayan Uçan Cisim (Unidentified Flying Object - UFO) ile ilgili bir açıklamalarının olmadığı belirtiliyor. Cuma günü yayımlanan rapora göre, son iki yılda pilotlar toplam 144 kez UFO gördüğünü bildirdi. Ancak bunlardan sadece biriyle ilgili bilgiye ulaşıldı. Detaylı bilgiye ulaşılamayan diğer nesnelerin ise "dünya dışından olma ihtimalinin olduğu" belirtiliyor. Raporu, son yıllarda çok sayıda askeri personelin gökyüzünde dengesiz şekilde uçan cisimler gördüğünü bildirmesinin ardından Pentagon'dan ABD Kongresi istemişti.

Bunun üzerine Pentagon, geçen yılın Ağustos ayında Tanımlanamayan Hava Fenomeni Görev Gücü oluşturarak gelen bildirimleri incelemesini istedi. Ekibin görevi, bildirilen olayları "tespit etmek, analiz etmek ve raporlaştırmak" ve böylece "UFO'ların doğalarına ve geldikleri yere ait derinlikli bilgi edinmek"ti.

Ara raporda, 144 bildirim için "Tanımlanamayan Hava Fenomeni" (unidentified aerial phenomena - UAP) ifadesi kullanıldı. Bu bildirimlerin tümünün, 2004'ten sonra artan bildirimler üzerine iki yıl önce uygulanmaya başlayan resmi bir bildirim mekanizması üzerinden, son iki yılda geldiği belirtiliyor. Bu bildirimlerden 143'ü için "Olaylara detaylı açıklama getirmek için oluşturduğumuz veri tabanında yeterli bilgi yer almıyor" denildi. Bu cisimlerin dünya dışından gelmiş olabileceğine dair açık bir belirti görülmediği belirtilen raporda, bu ihtimal yine de göz ardı edilmiyor.

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI