24-06-2022 16:26:55

3 yılın hesabını veren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 yıl önceki sözleriyle sitem etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da geçen 3 yılını değerlendirdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1995 yılında İBB Başkanı olduğu dönemde söylediği "Merkezi hükümet İBB'ye adeta politik terör uygulamıştır" sözlerine atıfta bulunan İmamoğlu, "Bugüne nasıl da cuk oturuyor değil mi? Sanki ben demişim gibi. Sayın Erdoğan, yaşattığının çok daha azını yaşadı ama 27 yıl önce bu cümleleri kurdu. Bugün ben ne desem az gelir az" dedi.
3 yılın hesabını veren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 yıl önceki sözleriyle sitem etti

Türk demokrasi tarihinin dönüm noktalarından 23 Haziran 2019 seçimlerinin 3. yıl dönümünde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görev sürecini değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

"İstanbul'a Hizmette 3 yıl" toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski genel başkanlar Altan Öymen, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin, eski İBB Başkanlarından Nurettin Sözen, CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun da aralarında bulunduğu isimler katıldı.

"TÜRKİYE HUKUK VE DEMOKRASİ KRİZİ YAŞIYOR"

Konuşmasına Türkiye'nin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini söyleyerek başlayan İmamoğlu "Bu toplantıya gelmeden satın aldığımız herhangi bir ürünü, bu toplantı çıkışında aynı fiyattan alamayabiliriz" dedi.

Konuşmasının devamında Türkiye'nin hukuk ve demokrasi krizi yaşadığını aktaran İmamoğlu, "Her saat başı, adalet duygumuzu yerle bir eden adaletsiz bir mahkeme kararıyla, demokrasinin kurum ve kurallarını hiçe sayan bir idari uygulamayla karşı karşıya kalıyoruz. Ülke ekonomisinin nasıl yönetildiği herkesi, her kurum ve kuruluşu olduğu gibi yerel yönetimleri de doğrudan etkiliyor" şeklinde konuştu.

"BELEDİYELERİN GELİR-GİDER DENGELERİ BOZULDU"

İmamoğlu, akaryakıta, enerjiye yapılan büyük zamlar ve dövizdeki hızlı yükseliş nedeniyle belediyelerin gelir- gider dengelerinin bozulduğunu belirterek "Maliyet hesaplayamıyoruz, firmalar ihalelere girmiyorlar, Diğer yandan artan yoksulluk ve işsizliğin yol açtığı sosyal yaraları sarabilmek için belediye bütçesinden ayrılan paylar artıyor. Yardım bütçesi 6 katına ulaşmak üzere. Belediyelerin yatırım imkânları azalıyor. Elbette, iktidarın hukuk ve demokrasiyi yok sayan tavrından belediyeler de nasibini alıyor. Hepiniz izliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ İLE SESLENDİ: HÜKÜMET POLİTİK TERÖR UYGULUYOR

Açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ile devam eden Ekrem İmamoğlu, merkezi hükümetin İBB'ye politik terör uyguladığını ve İstanbul'un sorunlarını çözmede destek olmadığını iddia ederek "Hani 'merkezi hükümet İBB'ye adeta politik terör uygulamıştır' diye başlayan cümle var ya, o cümleler bugüne nasıl da cuk oturuyor değil mi? Nasıl da bugünü anlatıyor… Sanki ben demişim gibi… İşte o cümlelerin sahibi ben değilim. Sizce sahibi kim? O cümleleri, 1995 yılının mayıs ayında kuran kişi bugünün cumhurbaşkanı sayın Erdoğan. Sayın Erdoğan, yaşattığının misli misli daha azını yaşadı ama 27 yıl önce bu cümleleri kurdu. Bugün ben ne desem az gelir az" dedi.

"AYAK OYUNLARINIZ İŞE YARIYOR MU?"

Konuşmasını İBB'in yapılan tüm engellemelere rağmen çok çalışacağı ve hizmetlerini artıracağını vurgulayarak sonlandıran İmamoğlu, sözlerini "Yaptıklarını saymaya başlasam, burada başka şey konuşmaya vaktimiz kalmaz. Onun yerine ben, bütün bu hukuk dışı, ayrımcı ve baskıcı uygulamaları yapanlara bir soru sormak istiyorum: Bütün bu zorbalıklarınız ve ayak oyunlarınız işe yarıyor mu? Ne yaparsanız yapın, bizim daha iyi hizmet sunmamızı, yeni yatırımlar yapmamızı, kangren haline getirdiğiniz İstanbul'un sorunlarına çözüm üretmemizi engelleyebiliyor musunuz? Asla.

"BU KRİZ KOŞULLARINDA BİLE YATIRIMLARIMIZI ARTIRIYORUZ"

Kim hangi engeli çıkarmaya kalkarsa kalksın. İstanbul Büyükşehir Belediyesi her zamankinden çok daha fazla ve çok daha kaliteli hizmet üretiyor. Her zamankinden çok daha fazla ve çok daha doğru yatırım yapıyor. Hizmet kalitemizi ve çeşitliliğini sürekli geliştiriyor ve bu kriz koşullarında bile yatırımlarımızı istikrarlı şekilde artırıyoruz. Yatırımlarımızla İstanbul'da adalet duygusunu, dayanışmayı ve kardeşliği güçlendiriyoruz" diyerek noktaladı.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI